Logo Utermöhlen

(Junior) Productmanager

Wolvega
HBO
24 - 36 uur
Sales overleg NL - UTM

Jij staat aan de basis van succesvolle productlanceringen. Je analyseert de assortimentsportfolio aan de hand van in- en externe data, signaleert kansen in de markt en hebt nauw contact met afnemers en collega’s. Jouw portfolio groeit in afzet en omzet en de nieuwkomers zijn “Award Winning”. Je hebt interesse of ervaring in de boeiende wereld van zelfzorgproducten en je wil je kennis graag uitbouwen!

Wie zijn wij?
Koninklijke Utermöhlen NV, UTM in het kort. Aangenaam! Ruim 140 jaar trotse historie maakt onderdeel uit van een organisatie met jeugdig elan. Ons merk HeltiQ is een bekende naam in de markt van zelfzorgproducten voor de categorieën EHBO & Sport, Insecten, Huidverzorging en Zwangerschap. Internationaal timmeren we in ruim 50 landen aan de weg met onze cryotherapieproducten voor het verwijderen van wratten en teken en huidverzorgingsproducten.

Met de nieuwe merkpositionering hebben we een belangrijke stap voorwaarts in onze historie gezet. Ook is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan een stevige basis om nu volop stappen voorwaarts te zetten. Groei jij met ons mee?

Wie ben jij?
Als (junior) Productmanager ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van jouw categorieën binnen onze productportfolio. Aan de hand van het meerjarenplan werk je aan de introductie van nieuwe producten en het positioneren van nieuwe en bestaande producten in de markt, zodanig dat optimale verkoop gerealiseerd kan worden. Naast innovaties en ontwikkelingen, heb je uitstekend grip op jouw onderdelen van de productportfolio. Je kent de ins en outs van de producten en weet wat ze doen in de markt.

Naast je directe collega’s van productmanagement, marketing en sales, werk je veel samen met de collega’s van inkoop en compliance. Je bent daarom een echte teamspeler die mensen weet te verbinden. Omdat je van A tot Z verantwoordelijk bent voor jouw categorieën, ben je ook administratief verantwoordelijk voor de juiste verwerking van de producten in onze systemen, de productverpakkingen en de vereisten waar de producten aan dienen te voldoen volgens wet- en regelgeving.

Heb jij een neus voor innovaties en ben je goed in het interpreteren van data en analyses? Houd je van diversiteit in je taken maar houd je wel de touwtjes in handen en kan je omgaan met de uitdagingen in de wereld medische hulpmiddelen? Dan is UTM op zoek naar jou!

Hoe werken wij?
Bij UTM werken we als team en zijn de communicatielijnen kort. We beginnen met een weekstart waarbij we elkaar informeren en de werkzaamheden prioriteren. We zijn open over onze resultaten en vieren samen mooie momenten. Dit doen we tijdens personeelsbijeenkomsten, bedrijfsuitjes of tijdens een borrel of BBQ in onze binnentuin. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk in onze bedrijfskantine of lopen we een rondje in de Friese buitenlucht.

Wat bieden wij?

 • Een team met leuke collega’s (maak hier alvast kennis);
 • Een veelzijdige functie met ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen. Binnen je vakgebied en daarbuiten, onder andere via het trainingsprogramma GoodHabitz;
 • Een platte, informele organisatie waarin jouw ideeën ertoe doen;
 • Een marktconform salaris afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Vers fruit, ijsjes in de zomer en af en toe een stukje taart (ook niet onbelangrijk).

Wat vragen wij?

 • Hbo denk- en werkniveau;
 • Nul tot vijf jaar werkervaring in een commerciële omgeving;
 • Commercieel en positief ingesteld, denken in mogelijkheden, innovatief;
 • Een zelfstandige en proactieve multitasker;
 • Gestructureerde, analytische en nauwkeurige manier van werken;
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel en teamspeler;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

Ben jij klaar voor deze uitdaging en kan je niet wachten om te beginnen? Stuur dan je motivatie en cv naar vacatures@utermohlen.nl. Wil je meer weten over de functie of onze organisatie? Neem dan contact op met Siebe van der Meer 06 – 531 13 684 Directeur Nederland of Marcia Boomhouwer 06 – 228 61 888 HR.