Logo Utermöhlen

HeltiQ Stappenplan

HeltiQ Brandwond

Snijwonden, schaafwonden, brandwonden en kneuzingen. Het zijn voorbeelden van verwondingen die veel voorkomen. We hebben ons allemaal wel eens verbrand aan een pan of ovenschaal of in net iets meer gesneden dan alleen de groente. Deze verschillende wondletsels kun je op verschillende manieren en met verschillende producten verzorgen. En al die verschillende manieren kunnen nog wel eens verwarrend zijn.. Want hoe kun je een snijwond nou het beste behandelen? En een brandwond? Etc.

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken zijn onze HeltiQ EHBO- & sportproducten voorzien van een handig stappenplan per letsel. Geen moeilijke taal, gewoon in een aantal duidelijke stappen uitgelegd hoe je de wond kunt verzorgen.

Elk letsel een eigen stappenplan
Op de voorkant van de EHBO- & Sport productverpakkingen wordt duidelijk voor welk letsel je het product kunt gebruiken en in welke stap je deze toepast. Op de achterkant van de productverpakking staat een uitgebreidere uitleg van hoe, in welke volgorde en met welke extra benodigde producten je het stappenplan doorloopt om de verwonding op de juiste manier te verzorgen.

HeltiQ heeft de volgende stappenplannen: brandwond, snijwond, schaafwond, verstuiking, kneuzing, oogklachten, onderkoeling, oververhitting, operatiewond, botbreuk, spierpijn, reanimatie, bloedneus, chronische wond en diepewond.

Voorbeeld stappenplan schaafwond

Als voorbeeld pakken we even het stappenplan schaafwond. Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om een schaafwond te reinigen voordat je hem afdekt? Bij het behandelen van een schaafwond doorloop je de volgende drie stappen:

Stap 1 – Reinigen
Spoel de schaafwond schoon met de HeltiQ Wond & Oog Spray. Dep droog met een steriel HeltiQ Gaaskompres. Reinig de huid rondom de schaafwond met een HeltiQ Wondreinigingsdoekje. Dep wederom droog met een steriel HeltiQ Gaaskompres.

Stap 2 – Afdekken
Dek de schaafwond af met een HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres.

Stap 3 – Fixeren
Verbindt het met een HeltiQ Elastisch Fixatiewindsel. Zet vervolgens vast met een HeltiQ Hechtpleister. Of gebruik een HeltiQ Zelfhechtend Fixatiewindsel of een HeltiQ Wondsnelverband.

 

Stappenplan schaafwond voorbeeld

Met één product meerdere verwondingen behandelen

Bij een schaafwond gebruik je HeltiQ Wond & Oog Spray voor het reinigen van de wond, maar HeltiQ Wond & Oog Spray kan ook gebruikt worden bij het behandelen van een snijwond of oogklachten. Daarom wordt er op de productverpakking van de HeltiQ Wond & Oog Spray drie letsel weergegeven.

Bekijk hier alle HeltiQ stappenplannen

De voordelen voor jou als verkoper
  • Het stappenplan zorgt voor cross-selling van producten;
  • Door het stappenplan zien klanten direct welke producten ze nodig hebben en hoe ze deze kunnen gebruiken. Wat inhoudt dat er minder vragen vanuit klanten komen.

Oh, en in vele winkels is de omzet met meer dan 30% gestegen! Ook niet geheel onbelangrijk.

HeltiQ Schaafwond