Logo Utermöhlen
Sinds 1880 zijn we daar waar mensen behoefte hebben aan zelfzorg producten

De rijke historie van Koninklijke Utermöhlen

Oprichting Utermöhlen & Co

Waar het in 1880 ooit is begonnen met de fabricage van verbandstoffen in Amsterdam is Koninklijke Utermöhlen de afgelopen jaren uitgegroeid tot zowel een nationale als internationale speler op gebied van zelfzorgartikelen. Scrol door de rijke historie van ons bedrijf.

Ontzorger in zelfzorg, nu en in de toekomst

Onze missie & visie

Koninklijke Utermöhlen

Koninklijke Utermöhlen staat al meer dan 140 jaar midden in de wereld van zelfzorg. Ons doel is kwalitatieve zelfzorg toegankelijk maken voor iedereen, zodat jij door kunt met het dagelijks leven. Daarom leveren we professionele producten voor het behandelen van ongemakken op of aan de huid. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Van Europa tot Amerika, Azië tot Australië.

Uitvinding van het snelverband in 1901

Predicaat Koninklijk

Bezoek Koningin Wilhelmina

De uitvinding van het snelverband in 1901 maakte Koninklijke Utermöhlen nationaal als internationaal bekend doordat er vele soldatenlevens werden gered dankzij het snel kunnen verbinden van hevig bloedende (schot)wonden in de gevoerde oorlogen. Dankzij deze levensreddende uitvinding werd Utermöhlen door Koningin Wilhelmina onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Iets waar wij nog steeds enorm trots op zijn.

Meer kennis opdoen, meer kennis uitwisselen

Productontwikkeling

HeltiQ Huid & Wratten

Innovatie en productontwikkeling vormt voor ons een belangrijke kernwaarde. Het is ons doel om voor kleine lichamelijke ongemakken op of aan de huid de beste oplossing voor de eindgebruiker te bieden. Het blijven volgen van de ontwikkelingen op de markt, het besteden van tijd aan diverse onderzoeken, het hebben van een kritische blik en het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde producten is hierbij essentieel. Door hier op in te spelen groeien wij niet alleen in ons vakgebied maar ook in onze expertise.

Goed doen voor een ander en de wereld

Onze verantwoordelijkheid

HeltiQ Koninklijke Utermöhlen

Als bedrijf hechten wij veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zowel naar de maatschappij als naar onze medewerkers toe. Zorg dragen voor behoud van het milieu is dan ook een terugkerend onderdeel in onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Doen wat je kunt doen. Helpen waar je helpen kunt.

Hoogwaardige, professionele en kwalitatieve producten

Certificering

Magazijn Koninklijke Utermöhlen

Om aan de eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en duurzaamheid te kunnen voldoen staat de kwaliteit van onze producten voorop. Voordat wij medische hulpmiddelen op de markt brengen worden deze producten daarom onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Al onze producten voldoen aan de essentiële eisen die volgens de Europese wetgeving aan medische hulpmiddelen worden gesteld en zijn voorzien van de vereiste CE-markering.

Koninklijke Utermöhlen

Werken bij

Sales overleg NL - UTM

Koninklijke Utermöhlen, UTM in het kort. Aangenaam! Meer dan 140 jaar trotse historie maakt onderdeel uit van een organisatie met jeugdig elan. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de basisvoorwaarden om nu de volgende stap voorwaarts te zetten: GROEI!

Ben jij onmisbaar in team UTM? Bekijk dan welke vacatures wij momenteel open hebben staan. Staat er geen geschikte vacature voor jou tussen? Stuur ons gerust een open sollicitatie.

Team UTM

Even voorstellen

Even voorstellen team UTM

Een team van enthousiaste en gedreven mensen met allemaal hetzelfde doel. Kwalitatieve zelfzorg toegankelijk maken voor iedereen, zodat jij door kunt met het dagelijks leven. Want wij vinden dat iedereen de allerbeste zorg verdient. Waar dan ook ter wereld. Benieuwd naar de gezichten achter Koninklijke Utermöhlen en HeltiQ? Wij stellen ons graag persoonlijk aan je voor.