Logo Utermöhlen

HeltiQ maakt het verschil met stappenplan

HeltiQ en DA schapafbeelding

Sinds 2021 zijn alle verpakkingen van het EHBO & Sport assortiment van HeltiQ voorzien van een handig stappenplan. We horen vele enthousiaste reacties hierover en gingen daarom in gesprek met Anja Haasjes, Bedrijfsleidster van DA Boezerooij in Meppel.

Anja, waarmee maakt dit schap het verschil volgens jou t.o.v. andere merken?
Het HeltiQ EHBO & Sport schap zorgt met het handige stappenplan voor crossselling van producten en minder vragen van klanten. Sinds we het schap in de winkel hebben is de omzet van dit assortiment met meer dan 30% gestegen.

Hoezo heb je minder vragen van klanten?
Door het stappenplan op de verpakkingen van HeltiQ zien klanten direct welk producten ze nodig hebben voor een bepaalde wond. Op de achterkant van de verpakking kan de klant zien in welke volgorde ze de producten moeten gebruiken. We zien namelijk ook vaak dat klanten even voor het schap staan en de achterkant lezen. Als we dan vragen of de klant nog hulp nodig heeft dan krijgen we nu vaak te horen dat alles al duidelijk is. Hiermee is dus én de klant tevreden én het scheelt ons tijd op de winkelvloer.

Kun je de omzetstijging ook verklaren?
Doordat de klanten ‘pakketjes’ samenstellen aan de hand van het stappenplan worden er meerdere producten tegelijk verkocht, wat de omzet ten goede komt. Daarnaast komt het misschien ook doordat het geheel erg goed opvalt door de moderne verpakkingen.

Ook interesse in een HeltiQ EHBO & Sport schap?

Neem gerust contact met ons op. Daarnaast is het HeltiQ EHBO & Sport assortiment onder andere verkrijgbaar bij diverse groothandels, zoals Holland Pharma, NDS, Unipharma en Vriesia.