Logo Utermöhlen

Op weg naar minder plastic!

Terugblik - Op weg naar minder plastic

Jaarlijks gooien we met zijn allen heel wat kilo’s plastic weg, waarvan lang niet alles wordt gerecycled. Dat kan minder, vinden wij! Daarom wordt onze HeltiQ BHV-Trainingsset vanaf heden uitgeleverd in kartonnen verpakkingen. Met het oog op duurzaamheid en het reduceren van ons plastic verbruik, is de nieuwe verpakking gemaakt van stevig FSC karton dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Daarnaast hebben wij op advies van diverse trainers de inhoud van de HeltiQ BHV-Trainingsset geoptimaliseerd. Op deze manier sluit de set nog beter aan op de behoeftes tijdens de trainingen.

Maar niet alleen onze HeltiQ BHV-Trainingsset zit in een nieuw jasje. Een verbanddoos heeft een bewaarfunctie maar als de inhoud leeg raakt wordt er veelal gewoon weer een nieuwe gekocht die weer compleet is. Om die reden introduceert HeltiQ de Verbanddoos Onderweg en de In en Om Huis in kartonnen uitvoering.

Over de Verbanddoos Onderweg en In en Om Huis
De kartonnen HeltiQ Verbanddoos Onderweg en de HeltiQ Verbanddoos In en Om Huis zullen vanaf heden de plastic variant vervangen. De nieuwe kartonnen verbanddozen zijn vervaardigd van stevig karton dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Hierbij ontvangen beide verbanddozen het FSC duurzaamheidslabel. Door de stevige uitvoering kunnen de kartonnen verbanddozen net zoals de oude plastic varianten op een vaste plek in het huis worden bewaard.

Op weg naar minder plastic
De vervolgstap is het verminderen van de plastic verpakkingsmaterialen van de inhoud van de verbanddoos. Dit zal de komende jaren ook gefaseerd doorgevoerd worden. Per product zal worden geanalyseerd wat de mogelijkheden zijn zonder dat de steriliteit, kwaliteit of veiligheid van het product in het geding komt. Zo houden we samen jaarlijks duizenden tientallen kilo’s plastic uit ons milieu.