Logo Utermöhlen

Terugblik op 2022

De eerste 2 (werk)weken van 2023 zitten er inmiddels al bijna op. Naast dat we vooruit kijken en met volle energie 2023 in gaan, blikken we ook terug op 2022. Wat zijn onze hoogtepunten, wat waren onze leermomenten en wat zijn onze doelen voor dit jaar. Een aantal van de voor ons bijzondere momenten en hoogtepunten delen we graag met jullie!

HeltiQ, jouw eerste hulp

DA leverancier van het jaar & twee TV campagnes

Terugblik 2022 - DA

In september vonden de DA (Nederlandse Drogisterij Service) leveranciersdagen plaats te Ede waaraan HeltiQ een actieve bijdrage heeft geleverd. Zo schoof in een tafelgesprek Directeur Nederland Siebe van der Meer aan. Samen met DA werd het visietraject op het gebied van wondverzorging en de behaalde resultaten tot op heden toegelicht en vooruit geblikt op de mooie gezamenlijke plannen. Als kers op de taart werden wij als Koninklijke Utermöhlen uitgeroepen tot leverancier van het jaar!

In samenwerking met DA was HeltiQ afgelopen jaar twee keer te bewonderen op landelijke televisie. De gezamenlijk tv-commercial was gericht op ons EHBO & Sport assortiment. Ook waren we met verschillende HeltiQ spotjes te horen op diverse radiozenders.

Onze tv-commercial nog eens bekijken? Klik dan hier!

Rode Kruis

Samenwerken verbindt: HeltiQ & Rode Kruis Nederland

Terugblik - Samenwerking Rode Kruis

Twee organisaties die gezamenlijk bijna 300 jaar ervaring hebben in wondverzorging zijn een samenwerking gestart. Ons doel? Samen willen we de patiënt, consument en hulpverlening ondersteunen in de behoefte naar hoogstaande kwaliteit en gemak in zelfzorgproducten.

Pakken én plakken met één hand

Introductie HeltiQ Pak & Plak Pleister

HeltiQ Pak & Plak Pleister video

Wie kent het niet. Dat geklungel met een doosje pleisters. Dat moet en kan makkelijker vinden wij. Hoe? Met onze HeltiQ Pak & Plak Pleister. Met de lancering van dit pleisterconcept introduceert HeltiQ een nieuwe methode om snel en hygiënisch een pleister te pakken én plakken met één hand.

HeltiQ Pak & Plak Pleister bestaat uit een handige (ophang)kaart met daarin 2 rijen pleisters. Het verwijderen van de folie, het trekken van de pleister uit de kaart en het plakken van de pleister met slechts één hand, gaat in drie eenvoudige stappen. In de eerste stap verwijder je enkel het voorste gedeelte van folie rondom de pleister. In de tweede stap trek je de pleister volledig uit de kaart. Het achterste gedeelte van de folie trek je hierdoor van de pleister af en blijft achter in de kaart. Doordat de foliezijde van de pleister al is verwijderd, plak je in de derde stap de pleister gemakkelijk met één hand op de huid. Verwijder vervolgens het tweede gedeelte van de folie en je hebt de pleister geplakt, zonder het wondkussen en/of plakgedeelte aan te hoeven raken. Ideaal wanneer er maar één hand vrij is, doordat de andere hand bijvoorbeeld bloedt of bij het troosten van een kind.

Met de HeltiQ Pak & Plak Pleisters is het rommelen in lades of kastjes om een pleister te zoeken verleden tijd!

Nominatie Care Awards 2023

Na de introductie en lancering is onze HeltiQ Pak & Plak Pleister genomineerd voor de Care Awards 2023! Wij zijn ontzettend trots en vereerd met deze nominatie voor de beste zelfzorg innovatie. De Care Awards is een prijs binnen de drogisterijbranche om innovaties extra in de spotlight te zetten en is een initiatief van het vakblad Careality. De vakjury bestaat uit directieleden van drogisterijformules en branchespecialisten. De uitreiking van de Careality Care Awards zal plaatsvinden in maart!

Amsterdam

Koninklijke Utermöhlen personeelsdag

UTM Personeelsuitje Amsterdam 2022

In 1880 wordt Koninklijke Utermöhlen opgericht door Carl Friedrich Utermöhlen, in Amsterdam. We hoefden dus niet lang na te denken over de locatie voor ons personeelsuitje.

We maakten onder andere een fietstocht langs vele oude panden van Utermöhlen. Details van toen waren nog goed te zien. Een rijke historie! Maar ook de lekkerste appeltaart van Amsterdam mocht niet ontbreken, een bezoekje aan een brouwerij en een diner als afsluiting van deze gezellige dag.

De lachspieren zijn weer goed getraind!

Duurzaamheid

Op weg naar minder plastic

Terugblik - Op weg naar minder plastic

Jaarlijks gooien we met zijn allen heel wat kilo’s plastic weg, waarvan lang niet alles wordt gerecycled. Dat kan minder, vinden wij! Daarom wordt inmiddels onze HeltiQ Verbanddoos Onderweg, HeltiQ Verbanddoos In en Om en HeltiQ BHV-Trainingssets uitgeleverd in kartonnen verpakkingen. Met het oog op duurzaamheid en dus het reduceren van ons plastic verbruik, is de nieuwe verpakking gemaakt van stevig FSC karton dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd.

De vervolgstap is het verminderen van de plastic. Dit zal de komende jaren ook gefaseerd doorgevoerd worden. Per product zal worden geanalyseerd wat de mogelijkheden zijn zonder dat de steriliteit, kwaliteit of veiligheid van het product in het geding komt. Zo houden we samen jaarlijks vele kilo’s plastic uit ons milieu.

Goed doen voor een ander en de wereld

Goederen naar Oekraïne

Kraampakketten naar Oekraine

Doen wat je kunt doen. Helpen waar je helpen kunt. In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Oekraïne hebben wij 16 pallets met EHBO middelen afgeleverd in de Oekraïense grensstad Lviv. Hier werden de middelen onder de mensen verdeeld. Maar ook onze HeltiQ Kraampakketten zijn richting Oekraïne gebracht.

Zo kunnen wij helpen op een manier die sinds 1880 onlosmakelijk aan ons is verbonden. Goed doen voor een ander en de wereld.

Groei

Koninklijke Utermöhlen blijft Internationaal groeien

Wereldkaart

We blijven groeien. Zo is de Cryo Wart Freezer nu ook verkrijgbaar in de Baltische Staten en Turkije. Daarnaast wordt sinds 2022 ook in China deze effectieve wrattenbehandeling verkocht.

Dat onze cryo Wart Freezer effectief is vinden ook onze gebruikers! In een groot Internationaal marktonderzoek uitgevoerd in vier landen spraken we met bijna 250 gebruikers van de cryo Wart Freezer. Deze grote groep consumenten bevestigd: de Utermöhlen cryo Wart Freezer is zeer effectief in het behandelen van wratjes en uitermate gemakkelijk in gebruik!